Skriv for at søge

Del

Med muligheden for at lære af den bedste, er jeg under vingerne på den dygtigste specialist i kropssprog, der findes i Danmark. Det har givet mange aha oplevelser om de udfordringer, kønnene imellem, vi oplever i vores hverdag. Så som følelser.

Min interesse for kropssprog og det at læse andre mennesker, er en del år efterhånden. En del bøger er blevet læst siden da, som har givet en god indsigt og forståelse for hvorfor vi gør som vi gør.

Mange af de kampe vi oplever i parforholdet, stammer fra vores indbyrdes forskelle.  Jeg nævner i flæng:

  • Mænd der ikke kan tale om følelser
  • Kvinder der ikke kan finde vej
  • Mænd der ikke kan finde noget i køleskabet

En af klassikerne er, når vi mænd skal tale om vores følelser.

Når der er udfordringer i parforholdet, vil vores bedre halvdel gerne snakke om vores forhold. Tale om hvad hun føler og høre hvad vi mænd føler. Det giver rigtig god mening, da kommunikation er den bedste vej til et godt forhold.

Nu er der bare én udfordring, nemlig at vi mænd ikke kan fortælle hvad vi føler – ikke ud af “boksen” i hvert fald. Hun kan sætte en masse fine ord på hvordan hun har det og vi ved ikke hvad vi skal sige.

Følelser handler også om fysik

Årsagen er den fysiske forskel i mænds og kvinders hjerner:

Kvindens talecenter sidder i begge hjernehalvdele. Altså både i den logiske side (venstre hjernehalvdel) og i den kreative/følelsesmæssige side (højre side). I mandens hjerne sidder det kun i vestre hjernehalvdel, som du nok har gættet, er i den logiske side.

Det betyder at der er langt mellem mandens talecenter og den del af hjernen, der holder styr på hvordan han har det. Faktisk skal talecenteret helt over hjernebroen til den anden hjernehalvdel – og det er ikke så nemt uden “træning”.

På det svenske universitet, Karolinska Institutet, har man forsket i forskelle mellem mænd og kvinder:

“…Women (also) express their emotions better, because their emotional thinking centers are close to the speech centers, so they can verbalize their emotions better. Men have a simpler limbic system, and their emotions are bound to action…” [1]

Det betyder, at selv om vi mænd gerne vil  tale om vores  følelser, er det umådelig svært – fysisk. Dog kan vi som mænd træne os op til det, men det kræver at man arbejder med det.

Næste gang I har brug for at tale om følelser, så husk at vi skal lære det først – lige som at køre på en cykel. Processen er den samme.

Kilder:

  1. Breakthrough Discovery of Brain Differences Between Men and Women
Tags:
Christian Gravgaard

Jeg har studeret non-verbal kommunikation i over et årti, er uddannet specialist i kropssprog, selvstændig virksomhedsejer, indehaver af 2 Børsen Gazeller og professionel bestyrelsesmedlem. Som specialist i kropssprog rådgiver jeg virksomheder og privatpersoner i at få mere ud af deres sociale kompetencer. Det gør jeg både som rådgiver og bestyrelsesmedlem.

  • 1

Leave a Comment