Skriv for at søge

Del

Endelig kom det. Efter tre måneders ventetid, der efterhånden var gledet ud i glemslen, kom mit nye gadget Jawbone Up. Jawbone Up er en af de gadgets der er kommet på markedet inden for selftracking og life tracking udstyr.

Hele tanken med den slags udstyr, er at registrere så meget information omkring hvad du gør, laver og hvordan du bruger din krop som muligt. Når du har alt den information, kan du begynde at se mønstre i din adfærd og koble det sammen med hvordan du har det.

Altså; hvad er det lige præcis der gør at du har en øv-dag med stort Ø – ud over tossen i Balingo’en foran dig, der ikke vil flytte sig.

Spændende idé + nyt gadget = det skal jeg da ha!

Her er en mulighed for at samle information ind på en smart måde og forbedre mig selv – med et nyt gadget til samlingen. Det skal jeg da ha!

Som sagt så gjort. Spændingen var stor da jeg startede min nye Jawbone Up op, synkroniserede den med min iPhone og tog det på. Man skal lige vende sig til at have et relativt stort armbånd på, selv om det virker rimelig diskret. Man kan ikke se at det er elektronik, men virker som en af de der gummi-armbånd så mange render rundt med.

Armbåndet registrere dine bevægelser og hvornår du laver dem. Armbåndet har en knap, der bruges til at fortælle om du er oppe eller om du skal til at sove. Med knappen kan du også sætte tidsmarkøre ind – f.eks. når du træner (som om!). Når du så har tid, tager du hætten af armbåndet og tilslutter det til din telefon og alle data bliver synkroniseret med din telefon.

I den tilhørende app kan du se hvordan du har sovet, hvor meget du har bevæget dig og fortælle hvad du har lavet mellem de tidsmarkøre du har sat. I App’en kan du også bede om at blive vækket om morgenen. Vækningen foregår ved at armbåndet finder det rigtige tidspunkt at vække dig på, i forhold til hvornår du vil op, og vækker dig med en vibration der mest af alt minder om et hvepsebo du har fået hånden om ved en fejl.

Hvad skal det til for?

Ud over at følge dine bevægelser kan du, på din telefon, angive dit humør og hvad du spiser i løbet af dagen. Sammenligner du det med dine bevægelser og din søvn begynder du nu at få et billede af hvordan dine dage er, hvad du gør og forventeligt også hvad der gør at dagen bliver god eller dårlig.

Er du interesseret i at finde frem til de gode dage. Dagene hvor du er glad når du står op og mere glad når du går i seng, er det her vejen frem. Når du ved og kan se din krops regnskab. Hvad du indtager og hvad du bruger, kan du pludselig se hvorfor du ikke taber dig som du gerne vil. Du kan også se at formiddagen blev til en af de ugidelige, fordi du ikke spiste noget der gav dig energi.

Jeg ved for lidt – endnu

Indtil videre ved jeg ikke nok om mig selv. Jeg har ikke haft armbåndet nok  tid til at se det helt store bilede, men det kommer lige så stille.

Mit mål er at slippe af med ugideligheden, dunken på maven og et træt hoved. Jeg vil  finde opskriften på en fantastisk dag, hvor man har et smil op til begge ører, når man kommer hjem til familien. Det skylder jeg dem…

 

 

Tags:
Christian Gravgaard

Jeg har studeret non-verbal kommunikation i over et årti, er uddannet specialist i kropssprog, selvstændig virksomhedsejer, indehaver af 2 Børsen Gazeller og professionel bestyrelsesmedlem. Som specialist i kropssprog rådgiver jeg virksomheder og privatpersoner i at få mere ud af deres sociale kompetencer. Det gør jeg både som rådgiver og bestyrelsesmedlem.

  • 1