Kropssprog og flirt

Mænd og følelser: Sådan flirter mænd…

I modsætning til når kvinder flirter, er mænd og følelser noget anderledes. Men hvad er det vi gør, når vi mænd flirter? 

Ja, skal jeg være ærlig, går der altså lidt han-gorilla i den.

Nu er det ikke sådan at vi stiller os op og begynder at slå næverne i brystet – men det er ikke langt fra. 

Vi mænd er nogle sjove størrelser. Umiddelbart er vi ikke så komplicerede i mange af de ting vi gør.

Du kender sikkert videoen om mænds hjerner der er i kasser. Det er lidt det samme, når mænd flirter. Nogle af de parringsignaler går igen hos gorillaer. Sådan ser det i hvert fald ud.

Nogle kvinder beklager sig over, at det kan være svært at læse mænds signaler, for at finde ud af hvordan mænd flirter. Er han interesseret i mig – eller har han bare glemt hjernen hjemme?

Nogle af signalerne er ikke kun en mande-ting. De går faktisk igen når både kvinder og mænd flirter. Disse signaler er fælles for mænd og kvinder:

 • Når han/hun rører dig
 • Når han/hun spejler dig
 • Når han/hun groomer dig

Disse ting er en “mande-ting”:

 • Når han sørger for dig
 • Når han mander sig op eller viser sig frem

Når han rører dig

En berøring er det jeg kalder et “ping”. I IT verdenen pinger man en computer, for at finde ud af om den er der. Det er lidt det samme her.

Når vi rører dig, fortæller vi dig ubevist at vi har, eller gerne vil have en tæt relation med dig. Faktisk så vil vi gerne have at du besvarer “ping’et” med at du også rører os.

Nu tænker du måske: Det blev godt nok hurtig fysisk, det her. Men det er en ren anerkendelse af at “Jeg ser dig”. Synes du godt om ham, vil du ubevist svare tilbage med at røre ham inden for de nærmeste minutter. Har han ikke din interesse, skal du lade være.

Når han (eller hun for den sags skyld) groomer dig, er det sædvanligvis et tegn på at han anser dig for en meget tæt relation. Ejerskab er for meget sagt, men derhen ad. Han fjerner et hår eller noget lignende. Du ser det samme mellem folk i forhold, hvor hun groomer ham eller omvendt.

Når caretakeren går igang

Når han synes du er rigtig interessant og gerne vil dig, bliver han en caretaker. For pokker hvor vil han gerne sørge for dig – på alle leder og kanter.

Der bliver holdt døre og serveret drinks. Rejser du dig op, fordi at du skal for dig selv, er han med garanti på benene inden dig. Du er ikke i tvivl om at du har hans fokus.

Det skyldes at han gerne vil vise dig at han kan sørge for dig: “Se; jeg kan passe på dig og gøre dig tryg”. Sådan en yndig og fryd lille blomst, skal da sørges for, og det bliver du så.

Faktisk kan det godt hænge lidt sammen med berøring, som vi talte om før. Som en del af at sørge for dig, kan han godt “komme til” at røre ved dig. Have en arm om dig, for at beskytte dig fra alle de andre.

Vi to ved godt at du, som kvinde, sagtens kan sørge for dig selv. Faktisk er din hjerne på mange punkter hans overlegen. Men leg nu bare med, for han nyder at sørge for dig.

Når der er flere mænd i flokken

Ja, så sker der ting og sager. Specielt for de mænd der har glemt hjernen hjemme, eller lige er gået ud med den i bilen igen.

De mænd der vil have en god flirt med dig, skyder brystet frem for at vise sig. Det går helt automatisk og følges ad med at de bliver fjollede. Det gælder om at være sjovest og at få din opmærksomhed. Er der flere, skal vi konkurrere om din opmærksomhed.

Det gør vi så, ved at lave sjov, tale indgående og alvorligt med dig. Nogle mænd spiller “den der er mest sej” og så kommer der ellers sørøver-historier på bordet, hvor du til sidst tænker “Du er da vist supermand, hva?”.

Når hjernen slukker

Nogle mænd glemmer hjernen, når de ser en sød og dejlig kvinde. Men sådan har du det jo også lidt selv. Forskellen er, at du som kvinde er bedre til at kamuflere at din hjerne er gået i stå.

Det har lidt at gøre med vores alarmcenter i hjernen, Amygdala. Amygdala sidder i det limbiske system og er årsagen til at vi oplever frygt. Centeret håndterer alle inputs fra kroppen og scanner vores hukommelse efter noget der kan minde om fare eller frygt. Finder den noget, giver den os en frygt-reaktion og handler selv ved at sende signaler ud i kroppen.

Udfordringen er at din øverste hjerne, den du tænker med, slet ikke har modtaget signalerne endnu. Så hvor end han gerne ville sige noget begavet, er mødet med en smuk kvinde så angst provokerende, at Amygdala forlængst har lukket ned. Så er det at vi mænd står og ligner et får der lige har fået øje på en rummand.

Er du mand og vil blive bedre til at tale med kvinder? Så se med her: 

Hele denne situation med at hjernen slukker, kan trænes væk. Ved at blive ved med at gøre det, som sætter os i frygt-tilstand, lærer Amygdala til sidst at denne situation faktisk slet ikke er så farlig. Så lader den signalerne passerer op til vores tænkende hjerne.

Så er du mand, kan du vænne dig til at tale med kvinder. Du behøver jo ikke at score dem alle i jorden. Almindelig løs snak med en vildt fremmed kvinde, er nok til at du træner din frygt væk. Sæt et mål for dig selv, om at du vil starte en samtale med en fremmed kvinde hver dag. Et “G’morgen – det var da et dejligt vejr i dag” er såmænd nok.

Lad os lige summe op: Sådan flirter mænd

Du får lige de vigtigste punkter, som sker når en mand flirter med dig. Lige som alt andet inden for kropssprog, er der intet der er klippefast.

 • Du har hans fulde opmærksomhed
 • Han mander sig op og viser hvor sej han er
 • Er der flere mænd til stede, vil han forsøge at dominere flokken for at vise dig at han er bedst
 • Han vil passe på dig, eventuelt strejfe/røre ved dig
 • Han spejler dig og smiler meget (du gør ham glad)
 • Han ‘fjoller’ og laver sjov
 • Han holder øjenkontakt og holder dit blik

Du vil opleve mænd, der ikke gør sådan her. Det er sædvanligvis dem, der er lidt mere … skal vi sige “oven på”. De har styr på deres ting og hvad de gør. Deres hjerne sætter ikke ud, er god til at holde øjenkontakt og laver ikke elevatorblikket på dig.

Men så er der alle os andre, der leger han-gorilla og har mest fokus på (vores) kasser.

God jagt…

Flirt: Sådan viser hun, at hun synes, du er interessant

Vi mænd er oftest lidt langsomme i optrækket, når det modsatte køn flirter og vil have vores opmærksomhed.
Faktisk er vi så langsomme, at hun skal vise 5-6 signaler før vi får fornemmelsen af et enkelt.
Det havde været nemmere for hende at sparke os over knæet – men hvad er det hun rent faktisk viser os?

Læs også: Flirt: Sådan viser hun, at hun synes, du er interessant

Tags:

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *