Skriv for at søge

Del

Uanset om du er selvstændig, sælger produkter for en virksomhed eller har idéer du gerne vil ‘sælge’ til andre, kan du skabe magi ved at starte rigtigt.

Succes handler ikke kun om det du vil sælge, men i særdeleshed også om din modtager kan identificere sig med dig.

Det hele handler om at starte bagfra – med hvorfor.

Når vi fortæller andre om det vi vil sælge. Enten for at sælge os selv, eller for at sælge en idé eller et produkt, har vi en vane med at starte med hvad.

Det giver god mening, for hvorfor skulle jeg ikke fortælle dig hvad det er jeg vil sælge?

Derefter kommer ofte historien om hvordan vi gør det. Hvordan kom vi dog på den geniale idé. Men meget sjældent kommer vi til det vigtigste af det hele – og gør vi så det, er folk stået af.

De få personligheder der virkelig træder udenfor, selv om de faktisk ‘sælger’ det samme som mange andre, starter ikke med HVAD det gør – men med HVORFOR.

Det er nemlig ikke så vigtigt hvad du gør, som hvorfor du gør det.

Med hvorfor kommer din drøm – det du tror på.

Med hvorfor bliver du og det du gør så meget mere interessant.

Årsagen er at jeg kan mærke dig. Jeg køber dig og dit produkt med mine følelser – og nu kan jeg mærke dig.

Min store inspirator – Simon Sinek

En af de mennesker der virkelig inspirerer mig, er Simon Sinek.

Simon er født i 1973 i Wimbledon i England og har en bachelorgrad i kulturel antropologi fra Brandeis University. Han er en en dygtig herre, der har opdaget nogle interessante mønstre i hvordan store succesfulde virksomheder kommunikerer.

Det er resultatet af hans arbejde, jeg nu vil dele med dig. Det gør jeg fordi jeg tror på at det vil gøre en stor forskel for dig, hvis du vælger at tænke over det og bruge det.

Inden du får hans fantastiske foredrag fra TED at se, er det også værd at se hvordan han bruger Hvorfor-metoden til at præsentere sig selv på.

“Fascinated by the leaders who make impact in the world, companies and politicians with the capacity to inspire, Simon Sinek has discovered some remarkable patterns in how they think, act and communicate.”

Læg mærke til hvordan han starter med hvorfor han gør hvad han gør. Startede han ikke med det, er hans beskrivelse slet ikke interessant.

De næste 18 minutter bliver de bedste minutter i dag

Hvis du sætter dig ned i ro og fred og ser dette foredrag, vil det med garanti blive de mest inspirerende 18 minutter i dag. Også selv om du har set den før.

Sådan starter du med Hvorfor

Næste gang du skal præsentere en idé for din chef, ægtefælle eller kunde, så start med hvorfor.

Start med at sætte dig ned og tænk over hvorfor du gør det du vil gøre/sælge. Hvad er det du tror på og hvorfor tror du på det.

Bagefter kan du fortsætte med hvordan du gør det og til sidst hvad det er du vil gøre/sælge.

Det betyder verden til forskel for dig, dit produkt og dit resultat.

Historien om Gravgaard & Partners

I min egen virksomhed, Gravgaard & Partners, arbejder vi hele tiden med hvorfor og hvad vi tror på.

Et eksempel er vores “elevator-tale”:

Uden “hvorfor”:

“Vi sælger IT løsninger i høj kvalitet, der løser problemer og gør hverdagen lettere for vores kunder”

Med “hvorfor”:

“Alt hvad vi gør, gør vi for at få mennesker og teknologi til at arbejde bedre sammen. Vi tror på, at teknologi er personligt, derfor sammentænker vi mennesker og teknologi, når vi løser problemer for vores kunder.”

Åh jo; og så tror vi på at andre mennesker også skal have en god dag – hver dag.

Hvad tror du på, når du skal levere varen? – og hvorfor?

Tags:
Christian Gravgaard

Jeg har studeret non-verbal kommunikation i over et årti, er uddannet specialist i kropssprog, selvstændig virksomhedsejer, indehaver af 2 Børsen Gazeller og professionel bestyrelsesmedlem. Som specialist i kropssprog rådgiver jeg virksomheder og privatpersoner i at få mere ud af deres sociale kompetencer. Det gør jeg både som rådgiver og bestyrelsesmedlem.

  • 1

Leave a Comment