Skriv for at søge

Non-verbal kommunikation

Del

Non-verbal kommunikation (også kaldet kropssprog) er det der sker, når du eller dem omkring dig kommunikerer uden at sige noget. Der altså usagt, og formidler et sideløbende budskab, sammen med vores tale.

Den non-verbale kommunikation er væsentlig for din og min evne til at udtrykke os så nuanceret og præcis som muligt. Meget af den non-verbale kommunikation er universel. Det venlige smil forstås af alle, uanset om du er japaner, amerikaner eller fra Tilst.

Din hjerne sammenligner automatisk det der siges med det kropssprog der vises. Når der er et mis-match mellem tale og kropssprog, er det at vores intuition fortæller os, at der er noget galt. Det er også gennem det viste kropssprog, at vi mærker om vi er velkomne i en gruppe eller ej.

Ved at du kan se og læse non-verbal kommunikation, er det muligt for dig bedre at navigere mellem andre mennesker. Det giver dig mulighed for at tilpasse din måde at agerer mellem andre mennesker, men også at få en idé om hvad de tænker og mener.

Tags:
Christian Gravgaard

Jeg har studeret non-verbal kommunikation i over et årti, er uddannet specialist i kropssprog, selvstændig virksomhedsejer, indehaver af 2 Børsen Gazeller og professionel bestyrelsesmedlem. Som specialist i kropssprog rådgiver jeg virksomheder og privatpersoner i at få mere ud af deres sociale kompetencer. Det gør jeg både som rådgiver og bestyrelsesmedlem.

  • 1
Forrige artikel
Næste artikel