Skriv for at søge

Del

Psykologisk krigsførelse når det er bedst – og det virker.

Min familie og jeg er kommet lidt tidligt til vores hotel, der er overnatningssted inden turen op til Danmark.

Hotellet er fuldt booket i dag, vi er her kl. 9 og check-in til det værelse vi har booket er først kl. 15. Receptionisten er sød og vil prøve at gøre noget.

Men lad os nu se om ikke vi kan trylle lidt, med noget psykologisk krigsførelse.

Tricket er nemlig at være i hendes bevidsthed HELE TIDEN. Vi kunne have gået en tur, men i stedet sætter vi alle os i loungen, så hun kan se os.

Ungerne er stille som graven og vi læser bare hver vores bog. Så vi forstyrrer ikke og siger ikke noget videre. Men hendes alarmcenter er i beredskab, for så længe vi er her, er vi et visuelt problem for hende som hun skal af med.

Vores tilstedeværelse gør at hun automatisk gør alt for at komme af med os. Det kan hun kun gøre ved at få et værelse klar til os. Vi bliver en mental stressfaktor for hende.

Tricket virker også når du skal til møde hos en kunde eller en samarbejdspartner. Sæt dig ikke ned, men bliv stående og afvent din mødeforbindelse. Det der mentalt sker hos receptionisten hos din kunde er det samme.

Men husk: Jeg generer hende ikke. Jeg sikrer bare at vi er i hendes opmærksomhedsfelt.

Nu ser vi hvor langt tid der går før vi får et værelse.
Indtil da kan du læse mere om det her:

Opdatering: Så fik vi vores værelse

Vores trick lykkes – sådan da. Efter en time og tre kvarter, nærmere betegnet kl. 10:45, fik vi vores værelser. Da vi er 5, er det to værelser med en gang imellem.

Den kære receptionist havde et forsvar mod min psykologiske krigsførelse, nemelig et bagkontor. Her kunne hun smutte ind, når der ikke var nogle hotelgæster at ekspedere. Dermed kunne hun til dels undsige sig at skulle konfronterer sig med os hele tiden.

Hendes mønster var dog det samme. Inden hun gik derind, så hun på os, slog øjnene ned og gik ind til sit skrivebord. Da klokken var 10:30 gik min hustru over til hende og forhørte sig om de skulle have fået nogle værelser ledige. Det havde de ikke.

Men det trickede noget i hende. En gravid kvinde, der tydeligt trængte til et sted at være, kombineret med os der havde været der nogle timer, resulterede i at hun 15 minutter senere kom over og sagde at nu havde de lavet et værelse til os.

Resultatet var at vi fik vores værelse 4 timer og 15 minutter før vi skulle. Det er jeg nu ret tilfreds med og jeg er ret sikker på at vores lille trick med at forblive synlig for receptionisten har været med at sørge for at der skete noget.

Tags:
Christian Gravgaard

Jeg har studeret non-verbal kommunikation i over et årti, er uddannet specialist i kropssprog, selvstændig virksomhedsejer, indehaver af 2 Børsen Gazeller og professionel bestyrelsesmedlem. Som specialist i kropssprog rådgiver jeg virksomheder og privatpersoner i at få mere ud af deres sociale kompetencer. Det gør jeg både som rådgiver og bestyrelsesmedlem.

  • 1

Leave a Comment